DORDRECHT - Eerder dit jaar werden twee dames op leeftijd al slachtoffer van prikfraudeurs in Heerjansdam. Op 16 maart was er wederom sprake van zo’n incident; nu in Dordrecht. Wederom is het opvallend dat het slachtoffer niet bestolen is door de fraudeur, maar dat hij ‘gevaccineerd’ werd door de verdachte. De politie en het Openbaar Ministerie nemen ook deze zaak hoog op en doen onderzoek. In de tussentijd: de GGD prikt níet aan huis. Laat ze niet binnen, wat ze ook verzinnen.


Een 84-jarige man uit Dordrecht werd op 16 maart slachtoffer van een prikfraudeur. Er werd aangebeld door een vrouw die vertelde dat ze kwam voor ‘de prik’. De 84-jarige man liet de vrouw nietsvermoedend binnen. Het slachtoffer werd geïnjecteerd door de fraudeur. Vervolgens verliet de verdachte de woning weer.

Het slachtoffer maakt het verder goed. De politie neemt de zaak hoog op en doet onderzoek. Hierbij is de hulp van getuigen erg belangrijk. Ook wanneer u zelf mogelijk slachtoffer bent geworden van een dergelijke vorm van fraude komt de politie graag met u in contact.

GGD prikt niet aan huis
Vaccinaties worden niet aan huis gezet. U krijgt een schriftelijke uitnodiging om naar een locatie te komen alwaar u de corona-vaccinatie krijgt. Mocht er een persoon aan uw deur staan die zich voordoet als GGD-medewerker en u wilt vaccineren, laat deze niet binnen. Doe uw deur dicht, onthoud het signalement en bel 112.

Getuigen gezocht
Mogelijk heeft de fraudeur meer slachtoffers gemaakt. Bent u zelf aan huis benaderd door de GGD voor het zetten van een Corona-vaccinatie, meldt u zich dan bij de politie. Ook als u wel uw deur voor deze mensen heeft dichtgehouden komt de politie graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844. Weet u meer over de mogelijke daders? Ook dan hoort de politie u graag. Ook dan kunt u bellen met het algemene nummer 0900-8844 of onderstaand tipformulier invullen, liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.