DORDRECHT - FC Dordrecht heeft zijn tweede zege van het seizoen te pakken, alwaar SC Cambuur, dat deze week ook nog topscorer Milan Smit zag vertrekken, nog altijd maar op drie punten staat. Aan de Krommedijk deed de thuisploeg snel zaken: 2-0.

FC Dordrecht scoorde in de eerste twintig minuten al tweemaal en vanaf toen liepen de Friezen achter de feiten aan. Nadat Devin Haen de score had geopend was vooral de goal van Joep van der Sluijs veelzeggend voor de situatie van Cambuur. Uit een hoekschop voor de ploeg van Henk de Jong kon de oud-Feyenoorder van de ene kant van het veld naar de andere lopen en uiteindelijk afronden.

De Jong wisselde in de eerste helft en in de pauze, maar dit leverde bitter weinig op. Bovendien liep Bryant Nieling diep in blessuretijd nog tegen een directe rode kaart aan vanwege natrappen. Ben Scholte van FC Dordrecht reageerde woedend en ging met een tweede gele kart ook van het veld.