WIJDEWORMER - Jong AZ heeft maandagavond zijn tweede zege van het seizoen behaald door FC Dordrecht met 3-1 te kloppen. Alle doelpunten vielen na de rust.

Dat had anders kunnen zijn toen Dordrecht-spits Devin Haen kort voor rust gevloerd werd. Haen nam zelf de strafschop, maar zag keeper Daniël Deen keren. Kort na de rust nam Jong AZ vervolgens een voorsprong toen Zico Buurmeester op aangeven van Jayden Addai de score wist te openen. Lang duurde de voorsprong niet want haen maakte zijn fout van eerder in de wedstrijd goed door de 1-1 te laten aantekenen.

Toch was het Jong AZ dat de volle buit greep. Kees Smit tekende twintig minuten voor tijd voor de 2-1 en Addai wist zijn 19e verjaardag luister bij te zetten met de 3-1. Door de overwinning klimt de ploeg van Leeroy Echteld naar een gedeelde tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie met zes punten uit drie wedstrijden. dat is net zoveel als Telstar dat komende vrijdag in Velsen-Zuid de volgende tegenstander is.